15 Mayıs 2017 Pazartesi

Banyonun Tavanından Su Akıyor

Banyonun Tavanından Su Akıyor

Banyo tavanında ortaya çıkan kararma, rutubet, sarartı gibi şikayetler, üst katın banyosunda meydana gelen su sızıntısı probleminden ya da ısı yalıtımı eksikliğinden kaynaklanır. Ama alt komşunuz banyonun tavanından su akıyor diyorsa işte bu acil durum alarmı demektir.
Aşağıda resimlerle anlattığımız şikayetleri yaşıyorsanız ki bu makaleyi okuyorsanız sizin de başınıza tavanda küf-rutubet vb. gibi bir sıkıntı gelmiştir. Amacımız görünmeyen su sızdırma sorunu ile alt kata daha fazla zarar vermeden direk yerini bulmaktır.
Banyonun tavanı akıyor diye telaşa kapılmayın, bu sorunu kökünden kaldırmak için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Belki bizden önce birkaç tesisatçıya banyonun tavanını gösterip, soruna çözüm bulmak için uğraşmışsınızdır. Ama bu su akmaları sürekli olmadığı için, gelen tesisatçılar tecrübesizlikten dolayı sorununuza kesin çözüm üretemezler. Biz sürekli banyo tavanlarında oluşan kaçakları bulmak için çalışmalar yaptığımız için, konusunda uzman tesisatçı ustalarla size yardımcı olmaya hazırız.
Banyo tavanlarında ıslaklık yaşanması durumunda, üst kat komşunuzun ilk olarak derz boşluklarını tamir yaptırması gerekir. Eğer sızıntı aynı hızla devam ederse, cihazla çalışan tesisatçı yardımına ihtiyacınız vardır. Bu şekilde tavanı ıslak banyolara boya yapılması yanlış bir uygulamadır. Kaçak kesildikten sonra tavan kurumaya başladığında boya yapılabilir.
Hepimizin hayatında başına gelmesi muhtemel olan ev sorunlarındandır su kaçağı. Su kaçağı olduğu durumda hem eve hem de sağlığa olduğu gibi, maddi yönden de insana külfet getirir. Teknolojinin ilerlemesiyle artık korkulu rüyanız olan su kaçakları cihazla tespit edilebilir hale geldi. Banyonun tavanından su akıyor ve siz de ne yapacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Yukarıda cihazla yer tespiti yapan ustalarımızı görmektesiniz. Ellerinde bulunan cihaz, sese göre yön buldurmak suretiyle kaçağın yerini noktasal olarak tespit edebilme özelliğine sahiptir.

Cihazla Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Evinize gelen servisimiz profesyonel kişilerden oluşur. Öncelikle su kaçağının yerini tespit etmek üzere çalışmalara başlarlar. Su kaçağının yerini tespit ettikten sonra size gösterirler. Bu gösterdikleri kaçak noktası, genelde küçük bir çatlak veya eskimiş contadan kaynaklanmaktadır. Eğer kaçak atık su borularında ise, kameralı su kaçağı tespit cihazımız sayesinde kaçağın olduğu yer ekiplerimiz tarafından tam olarak tespit edilerek; resmi çekilir, görüntüsü kaydedilir ve size gösterilir. Aşağıdaki resimde atık su boruları için kameralı su kaçağı bulma cihazının bulduğu bir görüntü bulunmaktadır.

Cihazla Su Kaçağı Tespiti Yapmanın Faydaları

Önceden teknolojinin bu alanda kullanılamadığı zamanlarda, eve gelen tesisat ustaları kendince bir noktadan başlayarak evin her tarafında kırılmadık fayans, mermer veya duvar bırakmazlardı. En sonunda su kaçağının yeri tespit edildiğinde size harabe halinde bir ev ve bolca külfetli bir ödeme kalırdı. Şimdi ise hiç kırmadan cihazla su kaçağının yeri tespit edilip, sadece bir fayans açılarak su kaçağı size gösterilir. Bu size hem zamandan, hem maddiyattan hem de en önemlisi evinizin görsel güzelliğinin bozulmaması açısından fayda sağlar. İşin bir de psikolojik boyutu var tabi ki. Evinizdeki inşaat işi sürekli kafanızı kurcalar, rahat edemez ve düşünüp durursunuz. İş yerinizdeki çalışma performansınız bile bu durumdan etkilenir. Emin olun, işin bu tarafı maddi tarafından daha önemlidir. Firma olarak bu durumun farkındayız ve çözüm üretmek için çok daha fazla çalışıyoruz.
Konutlarınızda su sızıntısı problemi olduğunda, eğer eviniz sigortalı ise çıkan arızanın bulunması sırasında ve bulunduktan sonraki tamirat masraflarını da ödemek zorunda değilsiniz. Poliçeniz su kaçağı arızasını da kapsıyorsa çok şanslısınız.
Banyomun Tavanından Su Akıyor Ne Yapmalıyım?
  • Banyonun tavanında kararma oluyor.
  • Banyonun tavanında oluşan lekelenmeler neden olur?
  • Banyonun tavanından ara sıra su damlıyor.
  • Üst katın banyosundan su sızıyor.
  • Banyonun tavanı neden küflenir?
  • Banyo tavanında oluşan nemlenme neden olur?
Tüm bu soru ve sorunların cevabının su kaçağı olduğunu biliyor muydunuz?  Banyonun tavanından akan su sorunu yaşıyorsanız bizi arayın. Sivas Tesisat, su kaçağını bularak banyonun tavanından akan suyu kesmek için gerekli çalışmayı başlatmaktadır. Banyonun tavanından akan suların kaynağını bulma işlemleri kısa sürede tamamlanarak gerekli tadilat yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder